Підтримати нас

У Івано-Франківську херсонські діти долають посттравму за допомогою новітніх технологій

Vgoru
Автор статті
04 березня 2023 16:26
608
Поширити:

Дітям з Маріуполя, Харкова та Херсона допомагають подолати психологічні травми в Івано-Франківську. Безплатну арттерапію вже відвідали 50 осіб. 

Про це повідомляє Obozrevatel ua.

Заняття проводить переселенка з Херсона, психологиня та викладачка Херсонського державного університету Катерина Кострікова. Вона займається з дітьми та дорослими, щоби допомогти їм адаптуватися до нових реалій. З дітьми жінка займається нейрографікою, а з їхніми мамами проводить ресурсні жіночі тренінги.

“Нейрографіка – є одним із ключових методів роботи. Це один із різновидів арттерапії, завдяки якому вирішуються психоемоційні проблеми людини. Підхід ґрунтується на нейрофізіології та підходить навіть маленьким дітям. До мене на заняття приходять також діти з Маріуполя, Харкова, Херсона, з Івано-Франківська. Всі вони переживають стрес через війну. Ми малювали з ними творче дерево за допомогою нейрографіки. Таке малювання допомагає дітям проявити свої бажання, усвідомити потреби та досягнути внутрішнього спокою. Нейрографіка – універсальний метод, він підходить усім. Вона дуже ефективна в стані емоційної напруги, психічного дисбалансу, депресії, при посттравматичному синдромі", – розповіла Катерина. 

Нагадаємо, що через постійні обстріли та агресію військ рф в Херсоні, евакуювали ігуан, променистих та зірчастих черепах, які зараз перебувають в екопарку під Полтавою. 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ