Підтримати нас

У Горностаївському районі поліцейські затримали лісового браконьєра

Автор статті
15 листопада 2019 12:30
760
Поширити:

Вчора,14 листопада, в другій половині дня в Горностаївське відділення поліції зателефонував працівник районного лісогосподарства.

Він повідомив, що поблизу села Заводівка виявив, що невідомі зловмисники спиляли дерева акації. Черговий підрозділу одразу передав інформацію поліцейським групи швидкого реагування.

Інспектори якраз поверталися по польовій дорозі із даного села з обслуговування чергового виклику. Попереду наряд помітив рухаючийся назустріч автомобіль «ВАЗ 2106» з причепом. Інспектори зупинили транспортний засіб для перевірки.

За кермом перебував 26-річний місцевий житель. Як з’ясувалося, в причепі він перевозив 140 колод білої акації, довжиною від 100 до 130 см. Будь-яких дозвільних документів на заготівлю дров у чоловіка не виявилося. Транспортний засіб з причепом та деревиною поліцейські для з’ясування усіх обставин доставили у відділення поліції.

За словами керівника Горностаївського відділення поліції Олексія Стріжеуса, чоловік пояснив поліцейським, що наразі безробітній. Тому, не маючи грошей на опалення, він вирішив самостійно напиляти дрова в лісосмузі. Також зловмисник показав інспекторам місце незаконної порубки та схованку, де зберігав бензопилу.

За даним фактом в Єдиний реєстр досудових розслідувань внесені відомості за ч.1 ст.246 Кримінального кодексу України «Незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу». Санкція статті передбачає покарання в вигляді сплати штрафу в сумі від 1000 до 1500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешту на строк до 6 місяців, або обмеження волі на строк до трьох років, або позбавлення волі на той самий строк.

Відділ комунікації поліції Херсонської області

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ