Підтримати нас

У Гонконзі зареєстрували другий у світі випадок зараження гепатитом Е

Автор статті
24 листопада 2018 14:27
629
Поширити:

У Гонконзі зареєстрували другий у світі випадок зараження людини гепатитом Е, який вважається захворюванням щурів. Про це повідомляє South China Morning Post.

Захворювання виявили у 70-річної жінки, яка мешкає в Гонконзі, як і перший, що заразився два місяці тому.

Жінка звернулася в лікарню через болі в животі та загальне погане самопочуття. Діагноз вдалося поставити після аналізу крові. Причиною захворювання назвали ослаблений іншими захворюваннями імунітет пацієнтки, який перебував у пригніченому стані.

Зазначається, що обидва пацієнти з гепатитом Е жили в одному районі Гонконгу за три кілометри один від одного. У цьому районі після першого випадку зараження були зроблені додаткові заходи з боротьби з гризунами.

Жінка не мала контактів з пацюками або їхнім послідом, і навіть не бачила щурів у своєму районі. Однак щурячий послід міг потрапити у воду або їжу.

Доктор Сиддхарт Шрідхара з кафедри мікробіології Гонконзького Університету, який вивчив обидва випадки захворювання, вважає, що в другому випадку вірус щурячого гепатиту мав схожість з людським вірусом гепатиту та міг передатися від людини.

Наразі медики мають з'ясувати, чи відбулося зараження вірусом від щурів або від людей.

До недавнього часу вважалося, що щурячі віруси гепатиту Е не можуть передаватися людям, проте два місяці тому був зареєстрований перший випадок зараження. Першою захворіла став 56-річний чоловік, який незадовго до цього переніс пересадку печінки. Після лікування противірусним препаратом чоловік повністю видужав.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ