Підтримати нас

У Гонконгу затримали активістів за показ фільму про Євромайдан

Автор статті
02 вересня 2019 09:35
794
Поширити:

Український фільм "Зима у вогні", який присвячено українській Революції Гідності, показали у Гонконгу на 40 різних майданчиках. На наступний день влада затримала трьох лідерів протесту.

Як кажуть протестувальники, український Євромайдан дуже надихає їх, бо люди боролися за свою свободу, передає Kyiv Post. 

Після того, як фільм про Революцію Гідності показали на вулицях міста, влада країни затримала трьох активістів, які є лідерами багатомісячних протестів у Гонконгу. 

У 2016 році українську стрічку "Зима у вогні" номінували на Оскар у категорії повнометражних документальних фільмів. Він став одним з найуспішніших фільмів про Революцію Гідності. 

Жителі Гонконгу дивляться фільм "Зима в огні" / Фото Остапа Яриша

"Попри те, що ми прийшли з різних культурних та історичних контекстів. Не зважаючи на відмінності між Україною та Гонконгом, наша боротьба за свободу і демократію – однакова. Боротьба України за звільнення від влади Росії відбивається в опорі Гонконгу комуністичному Китаю", – сказав активіст Джошуа Вонг.

Покази фільму "Зима у вогні" можуть стати останньою краплею для влади Китаю. Євромайдан став дуже багатим джерелом натхнення для мешканців Гонконгу, вважає український активіст, глава Free Hong Kong Center у Києві Артур Харитонов. Також він зазначив, що у Китаї наразі ведуть активну антиукраїнську пропагандистську кампанію.

Режисер фільму Євген Афіневський 16 серпня звернувся до народу Гонконгу та висловив підтримку їхньому протестному руху. Він закликав залишатися сильними та єдиними. 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ