Підтримати нас

У Херсонській області до аномально спекотної температури не вистачає принаймні три градуси

Vgoru
Автор статті
22 серпня 2023 08:31
3,003
Поширити:

Попри те, що люди в Херсонській області відчувають аномальну спеку, насправді до неї не вистачає ще три градуси. 

Про це розповів начальник Херсонського обласного центру гідрометеорології Юрій Кіріяк у прямому ефірі Медіаплатформи “Вгору”.

“Я володію великою базою даних, і можу сказати, що ми не дотягуємо ще три градуси до аномальної спеки, яка була зафіксована на нашій території у 2010-2012 році. А це було 40,5-40,8 градуса. Тобто 20 серпня було 37,5, 21 серпня — 36,5”, — говорить  Юрій Кіріяк. 

За його словами, цей дискомфорт спричинений не лише високою температурою, а вологістю повітря.

“При 37 градусах і 25-30% вологості в Херсонській області ми будемо доволі комфортно почуватися. А от при вологості вже 50% нам буде дискомфортно. Тому треба дивитися на два параметри: на абсолютну температуру й на вологість повітря”.

Начальник центру гідрометеорології передбачає, що до другої декади вересня буде доволі тепла погода. Хоча, за його даними, зазвичай перша-друга декада серпня найтепліші. Усі температурні рекорди були зафіксовані саме в цей період.

“А візьмемо ті самі Чернівці, Карпатські гори: вологість практично у два рази більше, ніж у нас. І там у наступні чотири дні буде до плюс 35. Повірте, я нещодавно звідти приїхав, там 30 градусів відчувається набагато гірше, ніж у нас тут 35-37. Так що ми все ж таки в гарному регіоні”, — стверджує спеціаліст.

Нагадаємо, постійні ворожі обстріли та спекотна погода призводять до масштабних пожеж на відкритих територіях Херсонщини.

Попри постійні обстріли розграбовані та знищені фермерські господарства аграрії провели посівну та продовжують збирати врожай. На деокупованій території Херсонської області вони зібрали 57 тисяч тонн зернових культур та іншого врожаю.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ