Підтримати нас

У Херсоні відбувся поетичний вечір за участі українських письменників і поетів

Автор статті
07 листопада 2023 14:21
649
Поширити:

Сьогодні, 7 листопада, у Херсоні відбувся поетичний вечір Meridian Kherson 2023 за участі письменників і поетів Сергія Жадана, Ірини Цілик, Андрія Любки та Ярини Чорногуз. Захід пройшов у межах літературного фестивалю “Meridian Czernowitz”.

Фотокореспондент “Вгору” Олександр Корняков зробив світлини цієї події.

Ярина Чорногуз презентувала свою збірку «[dasein: оборона присутності]» про південь і схід України. До того ж, як зазначила в коментарів “Вгору”  співорганізаторка читань Діна Плетенчук, Ярина Чорногуз – військова, яка виконує обов’язки на Херсонському напрямку. Тому тільки херсонці могли почути її виступ. 

Поет, прозаїк, перекладач Андрій Любка презентував свою майбутню книжку «Війна з тильного боку», у якій зібрано есеї про волонтерство автора після початку повномасштабного вторгнення.

Українська кінорежисерка, письменниця Ірина Цілик читала свої нові вірші та прозу, написані після початку повномасштабного вторгнення Росії.

А поет та прозаїк Сергій Жадан презентував нову поетичну збірку «Скрипниківка».

Як розповіла Медіаплатформі “Вгору” співорганізаторка читань Діна Плетенчук, у кожного з авторів було лише по пів години часу на виступ. 

Також вона зазначила, що на подію зареєстрували 76 людей – це більше, ніж могло вмістити приміщення, в якому відбувся захід. І деяким людям довелося стояти.

До цього поети й письменники вже побували в Одесі, Миколаєві та будуть у Запоріжжі.

“За ініціативою самих письменників, передусім Сергія Жадана й Ірини Цілик, вони в цьому складі поїхали на південь: Миколаїв, Херсон і Запоріжжя. Тому що в Одесі було набагато більше письменників, і захід тривав кілька днів”, – розповіла співорганізаторка.

Читайте про видатного українського письменника, драматурга та громадського діяча Микола Куліша, який народився в селищі Чаплинка на лівобережжі Херсонщини.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ