Підтримати нас

У держзраді й колабораціонізмі підозрюється окупаційна начальниця відділу доходів у Херсоні

Автор статті
21 листопада 2023 10:43
448
Поширити:

СБУ 21 листопада повідомила про підозру 40-річній чиновниці Любові Гаврилишиній у державній зраді й колабораціонізмі. У Херсоні вона обійняла окупаційну посаду начальниці відділу доходів у департаменті фінансів Херсонської області.

Підозру опублікували на сайті Офісу Генпрокурора.

У підозрі йдеться, що з березня 2017 року Любов Гаврилішина проходила службу в органах місцевого самоврядування і 20 березня того року прийняла присягу посадової особи місцевого самоврядування, на якій присягнула вірно служити громаді та народові України.

У листопаді 2019 року її перевали на посаду головного спеціаліста відділу доходів управління зведеного бюджету та контролю департаменту бюджету і фінансів Херсонської міськради.

З березня по червень 2022 року Любов Гаврилишина під час окупації Херсона добровільно погодилася обійняти окупаційну посаду начальниці відділу доходів у департаменті фінансів Херсонської області, що функціонував за законодавством РФ.

На цій посаді жінка займалася фінансово-бюджетними питаннями, формувала фінансові документи, у тому числі списки на зарплату працівників установ та організацій від окупаційної влади. Також вона брала участь у формуванні списків пенсіонерів, яких перемістили в окупований Генічеськ, та які не мають там прописки.

Любові Гаврилишиній загрожує ув’язнення до 15 років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, СБУ 14 листопада повідомила про підозру в колабораціонізмі 56-річному Сергію Грішину в тому, що він став окупаційним міністром туризму Херсонської області.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ