Підтримати нас

Туреччина висунула Євросоюзу жорстку умову

19 жовтня 2016 10:30
202
Поширити:

Анкара відмовиться від угоди про прийом нелегальних мігрантів, якщо Євросоюз не надасть Туреччині безвізовий режим до кінця року та не припинить наполягати на скасуванні антитерористичного законодавства.

Про це заявив міністр у справах ЄС та головний переговірник щодо вступу Туреччини в Європейський Союз Омер Челік, передає Reuters.

Селик зазначив, що якщо Євросоюз не стримає обіцянку щодо візової лібералізації, країна вийде з угоди за мігрантам. "Ми завершимо цей проект, якщо буде необхідність", - сказав він.

Якщо ж до кінця поточного року безвізовий режим Туреччини так і не буде надано, "угода помре". "Нам просто не буде більше про що говорити", - констатував турецький міністр у справах ЄС.

Нагадаємо, у березні Туреччина погодилася допомогти ЄС з вирішенням проблеми нелегальної міграції в обмін на фінансову допомогу та скасування візового режиму. Однак, питання зі скасуванням віз так і не зрушило з мертвої точки, оскільки Брюссель наполягає на скасуванні антитерористичного законодавства. Анкара відмовляється йти на цей крок з урахуванням ситуації з недавньою спробою державного перевороту в країні.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ