Підтримати нас

Трьом колаборанткам із Херсонщини оголосили про підозру

Vgoru
09 грудня 2022 08:17
1,330
Поширити:

Працювали в паспортному столі та в “псевдо правоохоронному” органі окупантів. Трьох мешканок Херсонщини працівники внутрішньої безпеки поліції, Служби безпеки України та Офісу Генерального прокурора підозрюють у колабораційній діяльності.

Під час проведення стабілізаційних заходів на Херсонщині  правоохоронці викрили трьох місцевих жительок, які добровільно пішли на співпрацю з окупаційною владою рф і обійняли посади в «главном управлении министерства внутренних дел Херсонской области».

Одна зі зрадниць влаштувалася працювати до паспортного столу «начальником ОВИР», де видавала любителям «руского міра» паспорти російської федерації. 

"Саме ця особа розгорнула широку агітаційну кампанію щодо залучення місцевих жителів до співпраці з агресором", – йдеться в повідомленні.

Після звільнення обласного центру колаборантка намагалася переховуватись, поки співробітники СБУ не встановили її місцеперебування. 

Ще двома ворожими поплічницями виявилися колишні працівниці місцевих банків. Після захоплення міста вони перейшли на бік агресора. За що були призначені "инспектором отдела кадров ГУ МВД рф Херсонской области" та "специалистом Федеральной миграционной службы МВД рф Херсонской области". За декілька днів до звільнення міста вони втекли до тимчасового окупованих районів півдня України.

Наразі всім трьом фігуранткам слідчі СБУ вручили підозри за ст. 111-1 (Колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. За роботу на окупантів їм загрожує кримінальна відповідальність.

Раніше ми повідомляли, що “освітянку” з Херсонщини судитимуть за колабораційну діяльність.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів