Підтримати нас

ТОП-5 корисних для здоров'я зимових фруктів

15 січня 2017 07:02
203
Поширити:

Взимку наш організм потребує великої кількості вітамінів та мінералів. Тому в холодну пору року слід особливо ретельно дотримуватися принципів правильного харчування, а саме вживати свіжі фрукти.  Це дозволить вберегти організм від простудних захворювань та прийому великої кількості ліків. Саме тому сьогодні ми пропонуємо Вашій увазі ТОП-5 корисних для здоров'я зимових фруктів.

1. Ківі

Цей фрукт дуже популярний взимку. Він виводить шлаки з організму та сприяє схудненню. Ківі вважають дієтичним фруктом, оскільки в 100 г цього продукту міститься лише 48 ккал. Ківі є джерелом клітковини, амінокислот, фруктози та глюкози. В ньому є такі вітаміни: С, Е, РР, А, В1, В2, В3, В6, а також мікро- і макроелементи: калій, кальцій, магній, фосфор, залізо тощо.

Ківі зміцнює імунну систему, нормалізує кров’яний тиск та сприяє виробленню колагену. Регулярне вживання ківі сприяє нормалізації холестерину в крові. Крім того, він дозволяє регулювати рівень цукру в крові. Однак треба пам’ятати, що при підвищеній кислотності та чутливості до алергенів, цим фруктом не варто зловживати.

2. Мандарини

Ці фрукти обожнюють як діти, так і дорослі. У всіх вони асоціюються з новорічно-різдвяними святами та гарним настроєм. Крім того, мандарини містять такі вітаміни, як: А, D, К, В4, а також мінеральні речовини: калій, магній, залізо, фосфор, натрій і кальцій.

Мандарини сприяють покращенню апетиту та зміцненню організму. Вони є дієтичним продуктом, оскільки в 100 г цих фруктів міститься 53 ккал. Мандарини можуть зберігатися досить довго в холодильнику. Оптимальною температурою для них є +6 градусів.

3. Гранат

Зерна граната містять багато вітаміну С (до 8,7 мг на 100 г), РР, групи В. Крім того, в них є такі мінерали: фосфор, залізо, кальцій, калій, магній, натрій, кремній тощо. Важливо те, що гранат містить незамінні амінокислоти, які потрібні для нормального функціонування організму.

Гранати чудово втамовують спрагу, підвищують апетит, сприяють утворенню еритроцитів та гемоглобіну. Також гранат зміцнює імунітет, нервову систему та покращує кровотворення. Гранатовий сік є прекрасним засобом при застудних захворюваннях, головних болях та порушеннях роботи шлунково-кишкового тракту.

4. Хурма

Хурма є цінним джерелом вітамінів С, В1, В2, РР, а також мікро- та макроелементів: калію, магнію, фосфору, заліза, кальцію, йоду тощо. Дозрілий фрукт повинен мати однорідний яскраво-оранжевий або темно-червоний колір, бути м’яким та невеликого розміру. Якщо на плоду з’явились темні плями, то це означає, що він почав псуватися.

Хурма позитивно впливає на роботу шлунково-кишкового тракту, допомогає зберегти зір та виводить солі з організму. Крім того, хурма є дієтичною та може втамувати голод. Завдяки йоду, який в ній міститься, забезпечується нормальна робота щитовидної залози. Також цей фрукт є досить корисним при захворюваннях легень.

5. Грейпфрут

Це дуже смачний та корисний фрукт, який містить велику кількість поживних речовин і вітамінів. В ньому міститься велика кількість бета-каротину, вітамінів А, С, Е, РР, групи В. Крім того, в грейпфрутах є такі мінерали: кальцій, магній, натрій, калій, фосфор, залізо, йод, кобальт, цинк, фтор, мідь, марганець.

В грейпфрутах міститься велика кількість клітковини та глікозидів, які надають їм гіркуватий присмак. Глікозиди позитивно впливають на роботу шлункового-кишкового тракту, покращують діяльність серцево-судинної системи, запобігають розвиткові атеросклерозу тощо. Грейпфрут є дуже корисним в профілактиці грипу та застудних захворювань, оскільки він знижує кислотність в травній системі. Саме це робить його одним з найважливіших компонентів для захисту та зміцнення імунної системи організму.

Підтримати нас можна тут https://base.monobank.ua/
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ