Підтримати нас

Терористи убили більше 100 чоловік за добу

18 жовтня 2017 07:11
584
Поширити:

Щонайменше 105 чоловік загинули внаслідок нападу терористів-талібів на поліцейські дільниці та адмінбудівлі в двох афганських містах, поранено більше 115 цивільних і 58 представників поліції.

Серед загиблих - начальник поліції провінції Пактія, повідомляє ВВС.

Масштабний теракт стався у вівторок у місті Гардез, провінція Пактія.

Спочатку терорист-самогубець підірвав біля поліцейського навчального центру авто, а потім до приміщення увірвалися озброєні люди та відкрили вогонь. У перестрілці загинули щонайменше 6 терористів і 74 поліцейських, - повідомляє міністерство внутрішніх справ Афганістану. Серед загиблих правоохоронців - начальник поліцейського управління провінції.

Серед жертв із числа мирного населення - жінки та студенти. Багато хто з цивільних прийшов до поліції, аби отримати паспорт або ідентифікаційний номер. Медики закликали небайдужих здати кров для потерпілих.

 

За кілька годин до теракту в Гардезі, таліби атакували адміністрацію округу Ардар в провінції Газні, повідомляє The New York Times.

Терористи влаштували невеликий вибух, а потім спрямували в адміністративну будівлю начинений вибухівкою військовий позашляховик типу Humvee. В результаті вибуху постраждали будівлі окружної адміністрації, поліцейського управління та 30 будинків мирного населення. Загинуло 25 поліціянтів та 5 цивільних, 10 правоохоронців було поранено.

Цього року поліція та збройні сили Афганістану зазнали значних втрат у боротьбі з талібами, котрі виступають за встановлення в країні суворої релігійної диктатури.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ