Підтримати нас

Священник-запроданець із Берислава олександр михайленко об’явився в одній із церков Скадовська

Vgoru
17 квітня 2023 06:12
665
Поширити:

У тимчасово окупованому Скадовську знайшовся втікач священник упц мп – настоятель дерев’яного Свято-Введенського храму Берислава, протоієрей олександр михайленко. Він із перших днів окупації співпрацював із загарбниками, пограбував церкву і втік перед звільненням правобережжя Херсонщини. Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань.

“Настоятель бериславського Свято-Введенського храму олександр михайленко разом із гауляйтером Берислава андрієм костюком днями привітав мешканців окупованої частини Херсонщини з «Пасхою Христовою». Він провів службу в одній із церков Скадовська. У сюжеті про цю службу законну українську владу названо «сатаністами та розкольниками», – йдеться в дописі.

Як розповіли журналістам місцеві жителі Берислава, олександр михайленко втік з окупантами перед звільненням міста 11 листопада 2022 року. Із собою він прихопив стародавню ікону, котру, як вважається, з Полтави Дніпром переправили до Берислава в 1782 році. Останні три десятиліття  Свято-Введенський храм належав до упц мп, яка є частиною російської православної церкви й віднедавна не вважається канонічною православною церквою.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ