Підтримати нас

Сувенірне сало

18 жовтня 2019 02:01
509
Поширити:

На Херсонщині чоловік розрахувався за свинину сувенірною купюрою. Заплатив за 2,5 кг м’яса з салом папірцем номіналом 200 грн з написом «Сувенір».

Коли продавець зрозумів, що його обдурили, звернувся до поліції.

Правоохоронці відкрили кримінальну справу за фактом шахрайства (ч. 1. статті 190. Кримінального Кодексу України, - карається штрафом до 850 грн., або виправними роботами до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років).

Зловмисника знайшли досить швидко, ним виявився місцевий безробітний, уродженець с. Ольгине Горностаївського району пан Кацевич.

Покупець щиро визнав вину, розкаявся, віддав продавцю свинини справжні гроші, і обидва чоловіки уклали між собою угоду про примирення.

Але справа тим не скінчилася. Бо матеріали кримінального провадження передали до суду. Каховський міськрайонний суд затвердив угоду про примирення, а, крім того, постановив: визнати пана Кацевича винним у шахрайстві, призначити покарання у вигляді  510 грн. штрафу, а ще -  компенсувати витрати на товарознавчі судові експертизи у розмірі 2198 грн. 14 коп.

Тобто, в результаті 2,5 кг домашньої свининки коштували чоловікові майже 3 тисяч гривень та кримінальної плями на репутації.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ