Підтримати нас

Шукала новий човен: веслувальниця із Херсонщини могла не потрапити до півфіналу на Олімпіаді-2024

08 серпня 2024 19:00
204
Поширити:
Фото: Ebrahim Noroozi

Через позицію Міжнародної федерації каное спортсменка Анастасія Рибачок (уродженка Херсона, яка наразі представляє Житомирщину) змушена була змінити човен, на якому змагалась у півфіналі на Олімпійських іграх у Франції. Змагання проходило у веслуванні на каное-одиночках.

Про це повідомляє Суспільне Спорт. 

Зазначається, що Анастасія Рибачок мала проблеми з човном напередодні змагань.  Спортсменка вимушено заліпила частину напису "Я-українка" через позицію Міжнародної федерації каное.

На кваліфікаційний старт вона вийшла з іншим човном з написом "Україна". 

Анастасія Рибачок пояснила, що вона змагалась у човні, який надала спортсменка Людмила Лузан: 

“Проблема в тому, що ані штаб команди, ані ICF не знали, що не можна написів. І коли мені зробили того човна, і вони знали, що я на ньому буду ганятися на Олімпіаді, мені ніхто нічого не сказав. Звісно, шкода, що не маю запасного човна, лише один привезла на Олімпіаду. Але завдяки напарниці (ред. Людмилі Лузан), у неї запас човнів і вона з радістю зі мною поділилася”.

Окрім цього, спортсменка зазначила, що перед змаганнями їй поставили ультиматум: або не виходити взагалі, або шукати новий човен.  

  • Олімпійські Ігри 2024 проходять із 26 липня до 11 серпня. Церемонія відкриття Олімпіади вперше відбулася не на суші, а на воді – на паризькій річці Сена. На змаганнях буде розіграно 329 медалей у 32 видах спорту. До складу офіційної делегації збірної команди увійшла веслувальниця із Херсонщини Катерина Дудченко, легкоатлет із Херсона Андрій Проценко та борчиня Тетяна Сова-Ріжко.
  • 6 серпня на ранковій сесії літніх Олімпійських ігор у Франції відбулися попередні заїзди у каное-двійці на дистанції 500 метрів. Українки Людмила Лузан (Івано-Франківськ) та Анастасія Рибачок (уродженка Херсона, яка наразі представляє Житомирщину) автоматично пройшли до півфіналу.
  • 8 серпня на Олімпійських іграх у Франції спортсменка Анастасія Рибачок вийшла у півфінал у веслуванні на каное-одиночках.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів