Підтримати нас

Судмедексперт із Нижніх Сірогоз на Херсонщині підписав незаконний медичний висновок для закатованого чоловіка

20 жовтня 2024 21:40
145
Поширити:
Фото зі сторінки ЦЖР/Олександр Кайфель

Житель Нижні Сірогози Генічеського району Херсонської області, судмедексперт Олександр Кайфель підписав незаконний медичний висновок для закатованого російськими окупантами Руслана Руснака.

Про це йдеться на сторінці Центру журналістських розслідувань. 

За даними ЦЖР, Кайфель 20 листопада 2023 року підписав незаконний медичний висновок про смерть 28-річного Руслана Руснака. Причиною він вказав гостру крововтрату і хронічну виразку дванадцятипалої кишки. 

20 листопада 2023 року військові РФ незаконно затримали та ув’язнили Руснака, а за тиждень рідні дізналися, що його вбили. Його звинуватили в нібито наведенні українських безпілотників на будівлю окупаційної поліції. 

Олександр Кайфель до повномасштабного вторгнення військових РФ на територію України працював судовим медичним експертом обласного «Бюро судово-медичної експертизи» та патологоанатомом у селищній лікарні. 

За словами жителів громади, “судмедексперт” завжди покривав помилки лікарів. Зокрема, він причетний до трагічного випадку зі смертю породіллі з її новонародженою донькою у 2020 році. Адвокати потерпілих заявляли, що Кайфель перевищив свої повноваження як судмедексперт. Суд тоді усунув його від справи смерті породіллі та її дитини. 

  • У листопаді 2023 року в окупованому селищі Горностаївка Херсонської області відбулися масові затримання чоловіків. Затримали щонайменше 7 громадян – двох чоловіків відпустили через кілька днів, один помер після допиту, а щонайменше троє безслідно зникли.
  • Журналістам Kyiv Independent вдалося ідентифікувати двох поліціянтів Андрія Полевщикова та Володимира Плюхіна, які причетні до викрадення людей у Горностаївці на Херсонщині. Після смерті Руслана Руснака, Полевщикова та ще кількох російських правоохоронців притягнули до кримінальної відповідальності. Про це він розповів під час розмови із розслідувачем, який представився працівником організації ветеранів РФ.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів