Підтримати нас

Судитимуть за колабораціонізм колишнього співробітника колонії в Херсоні. Він під вартою

Vgoru
Автор статті
25 серпня 2023 08:29
2,391
Поширити:

Судитимуть колишнього молодшого інспектора «Північної виправної колонії № 90» в Херсоні за фактом колабораційної діяльності. Чоловік під вартою, де очікує на вирок суду. Його можуть ув’язнити на строк від 12 до 15 років із конфіскацією майна.

Про це повідомляє Херсонська обласна прокуратура.

За даними слідства, у травні 2022 року під час тимчасової окупації Херсона обвинувачений добровільно пішов на службу до контрольованого окупантами закладу «Північної виправної колонії № 90». Він обійняв посаду молодшого інспектора групи нагляду відділу безпеки окупаційної установи та отримав звання «рядовий внутрішньої служби».

Чоловік виконував вказівки окупантів, наглядав за утриманими, дотриманням ними розпорядку дня та забезпечував режим у незаконно створеному органі. Цим він сприяв встановленню та функціонуванню системи виконання покарань Росії на території Херсонської області.

Чоловіка затримали ще в травні. Тоді під час обшуку в нього виявили чорнові записи, російську символіку, документи, у тому числі виписки щодо нарахування заробітної плати в рублях та пропуск до окупаційної установи.

Нагадаємо, судитимуть експоліціянта Сергія Калініна з Голопристанського райвідділу поліції ГУНП у Херсонській області за колабораціонізм. Йому винесуть вирок заочно в Херсонському міському суді.

Також тридцяти працівникам окупаційної поліції в Каховському районі на Херсонщині повідомили про підозру в колабораційній діяльності. Їм загрожує ув’язнення від 12 до 15 років із конфіскацією майна.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ