Підтримати нас

Судитимуть за державну зраду депутата Бехтерської сільської ради на Херсонщині

20 червня 2024 11:39
277
Поширити:
Фото: Центр журналістських розслідувань

Херсонською обласною та Скадовською окружною прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт щодо депутата Бехтерської сільської ради Херсонської області. 

Про це повідомляє Херсонська обласна прокуратура. 

Слідство встановило, що він у червні 2022 року обійняв посаду заступника голови у незаконному органі влади «Військово-цивільна адміністрація Бехтерської сільської територіальної громади».

Він агітував місцевих жителів підтримувати РФ у веденні збройної агресії проти України та анексії територій.  

Чоловік працевлаштовував працівників, займався інвентаризацією. Окрім цього, сприяв вилученню майна Бехтерської сільради для використання у роботі незаконного органу влади.

Йому інкримінують дві статті: 

  • державна зрада, що передбачає ув’язнення від 15 років або довічне позбавлення волі, з конфіскацією майна;
  • добровільне зайняття громадянином України посади, пов’язаної з виконанням організаційно-розпорядчих або адміністративно-господарських функцій, у незаконних органах влади, створених на окупованій території. Вона передбачає ув'язнення від 5 до 10 років із позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої.

Херсонська обласна прокуратура вже повідомляла про підозру в колабораціонізмі депутату VIII скликання Бехтерської сільської ради Скадовського району Херсонської області Владиславу Нікітенку, уродженцю Запоріжжя. 

  • Судитимуть депутата Херсонської обласної ради VIII скликання за державну зраду, та пособництво державі-агресору. Він допомагав російським окупантам захопити Скадовськ Херсонської області.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів