Підтримати нас

Судитимуть військового, який пішов на співпрацю з ворогом під час окупації Херсона

Vgoru
15 вересня 2023 13:44
269
Поширити:

Працівники ДБР завершили досудове розслідування щодо колишнього військовослужбовця-контрактника та скерували до суду обвинувальний акт. 

Про це йдеться в повідомленні Державного бюро розслідувань.

За даними слідства, під час окупації Херсона військовослужбовець не дотримався наказу про передислокацію та залишився в місті.

Крім того, у липні 2022 року чоловік добровільно обійняв посаду в окупаційному правоохоронному органі, який росіяни створили на базі виправної колонії №90 в Херсоні.

Фігурант утримував у катівні представників українського спротиву, відбирав у них особисті речі та вилучав телефони, які потім перевіряли працівники спецслужб РФ.

“Після звільнення Херсона він не встиг втекти, був затриманий правоохоронцями та вже засуджений за самовільне залишення військової частини”, – йдеться в дописі.

Також його судитимуть за звинуваченням у добровільному зайнятті посади в незаконних правоохоронних органах, створених на тимчасово окупованій території (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

Зазначається, що санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до 15 років.

Фото ДБР

Заочно повідомили про підозру Олексію Сороці – колишньому заступнику начальника відділу «Голопристанської виправної колонії № 7» за фактом депортації та примусового переміщення понад 1 тисячі 700 засуджених людей, які утримувалися у в’язницях Херсонської області.

Прокурори скерували до суду обвинувальний акт щодо місцевого адвоката Кирила Доценка за фактом колабораціонізму та пособництва державі-агресору. Йому загрожує позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ