Підтримати нас

Адвокат з Херсона підозрюється в колабораціонізмі та пособництві державі-агресору

Vgoru
Автор статті
19 липня 2023 14:34
1,154
Поширити:

Прокурори заочно повідомили про підозру в колабораціонізмі та пособництві державі-агресору адвокату Кирилу Доценку. Йому загрожує позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років із конфіскацією майна.

Про це повідомляє Херсонська обласна прокуратура. 

 За даними слідства, у липні 2022 року 46-річний херсонець добровільно пішов на співпрацю з ворогом. Він обійняв окупаційну посаду «начальника відділу правового забезпечення» в незаконно створеному органі – «Фонд майна Херсонської області».

На посаді він організовував роботу підрозділу, формував реєстр майна, ідеться в дописі.

Орім того, чоловік, заручившись підтримкою військових РФ, захопив місцеве підприємство. Він наймав працівників, відновлював виробництво продукції, контролював її торгівлю та збирав прибуток, повідомляє прокуратура.

Три роки тому Кирило Доценко брав участь у виборах до Херсонської міської ради по округу № 3 від партії «Херсонці». З 2006 року він займався адвокатською практикою. Доценко має 16-річного сина.

Нагадаємо, юристи та правозахисники громадської приймальні Херсонської благодійної організації “Фонд милосердя та здоров'я” знову розпочали особистий прийом херсонців. Фонд працює в Херсоні з 19 січня 1989 року. Послуги – безоплатні.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ