Підтримати нас

Судитимуть трьох мешканок Херсона, які сприяли видачі паспортів РФ

Vgoru
06 грудня 2023 17:08
239
Поширити:

Прокурори скерували до суду обвинувальний акт щодо трьох мешканок Херсона за фактом колабораційної діяльності.

Про це повідомила Херсонська обласна прокуратура.

Слідством установлено, що під час окупації Херсона, обвинувачені працевлаштувалися в незаконно створений правоохоронний орган – «Управління Федеральної міграційної служби ГУ МВС Херсонської області». 

На посадах «фахівців відділу паспортно-візової служби» вони виконували вказівки окупаційної влади, чим фактично сприяли примусовій «паспортизації» місцевого населення, йдеться в дописі.

Як зазначають правоохоронці, жінки видавали адресні довідки, перекладали паспорти громадян України та інших документів українського зразка російською мовою для подальшого отримання паспорта РФ.

Нагадуємо, в  Херсоні за фактом колабораційної діяльності судитимуть жінку, яка брала участь в проведенні незаконного референдуму щодо виходу зі складу України та приєднання до РФ окупованої території Херсонщини. 

За матеріалами ДБР судитимуть двох колишніх чиновниць Херсонської міської ради, які під час окупації Херсона безпідставно нараховували собі підвищені зарплати та завдали бюджету міста збитків на 1,4 млн гривень.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ