Підтримати нас

Судитимуть очільників структурних підрозділів окупаційної адміністрації Херсона

03 жовтня 2024 08:20
256
Поширити:
Фото: Pexels

Судитимуть трьох очільників структурних підрозділів окупаційної адміністрації Херсона. Їм інкримінували добровільне обрання до незаконного органу влади, створеного на окупованій території.

Про це повідомляє Херсонська обласна прокуратура.

Слідчі встановили, що у квітні 2022 році чоловік обійняв незаконну посаду начальника управління із роботи з персоналом в окупаційній адміністрації Херсона. 

Одна із жінок у червні очолила “відділ фінансових галузей життєзабезпечення міста”.

Другу жінку призначили незаконною керівницею відділу діловодства. 

На зазначених посадах вони сприяли окупаційному режиму в адміністрації та приймали рішення щодо питань місцевого значення. 

Їм загрожує ув'язнення за частиною 5 статтею 111-1 КК України. Вона передбачає позбавленням волі від 5 до 10 років із позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та із конфіскацією майна або без такої.  

  • Слідчі поліції в Херсонській області повідомили про підозру в пособництві державі-агресору жителю Комишан 46-річному Євгенію Ковальову. У кінці липня 2022 року він обійняв посаду окупаційного начальника служби охорони в “Державному унітарному підприємстві “Херсонський суднобудівний завод””.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів