Підтримати нас

Судитимуть окупаційну голову села Велика Благовіщенка

15 грудня 2023 13:45
263
Поширити:

Судитимуть депутатку Горностаївської селищної ради від «ОПЗЖ» за фактом держзради та колабораціонізму. Вона у вересні 2022 року добровільно погодилася стати окупаційною головою села Велика Благовіщенка Горностаївської громади. 

Про це повідомляє Херсонська обласна прокуратура.

Як раніше писала Медіаплатформа “Вгору”, ідеться про 45-річну Світлану Власюк.

Як інформує прокуратура, на псевдопосаді вона виконувала організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські функції.

На цій посаді жінка заохочувала місцевих жителів до співпраці з окупантами, спонукала обмінювати українські паспорти на російські. А місцевих фермерів та підприємців примушувала перереєстровувати майно за законами РФ, інакше погрожувала «націоналізацією» їхніх підприємств, ідеться в дописі. 

За даними ЦЖР, вона працювала діловодкою Великоблаговіщенського старостату. У 2020 році її обрали депутаткою Горностаївської сільради Каховського району від «ОПЗЖ». Також співпрацюють з окупантами всі члени родини Світлани Власюк. 

У травні стало відомом, що новим окупаційною головою Горностаївки Каховського району російські окупанти призначили Ніколая Смородінова з російської Кубані. Він став уже третім призначенцем у громаді.

СБУ 15 березня повідомила про ще одну підозру ексгауляйтеру Горностаївки Юрію Гранкіну. Замість зниклого Юрія Гранкіна деякий час окупаційним головою був Петро Мельниченко. 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ