Підтримати нас

Окупанти призначили новим гауляйтером Горностаївки на Херсонщині росіянина

Vgoru
Автор статті
08 травня 2023 10:21
1,074
Поширити:

Новим гауляйтером Горностаївки Каховського району на лівобережній Херсонщині російські окупанти призначили Ніколая Смородінова з російської Кубані. Він став уже третім призначенцем загарбників у громаді.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань.

Хто він такий – місцеві мешканці не знають. Самого Смородінова бачили лише кілька разів.

«На початку квітня він зібрав місцевих землекористувачів і розповів, що приїхав сюди з Кубані. Він високого зросту, 45-50 років. На цій зустрічі Смородінов спитав, що хвилює тут фермерів. Люди пожалілися на віджимання техніки російськими військовими. На що гауляйтер відповів: «Ну, якщо техніку забрали військові, то ми вам її не повернемо. Змиріться з цим», – розповіли ЦЖР мешканці Горностаївської громади.

Раніше ми повідомляли, що СБУ 15 березня повідомила про ще одну підозру ексгауляйтеру Горностаївки Юрію Гранкіну. За державну зраду в умовах воєнного стану йому загрожує довічне позбавлення волі з конфіскацією майна. Юрій Гранкін втік із Горностаївки ще в листопаді 2022 року. Місцеві кажуть, що він злякався наступу ЗСУ і звільнення правобережної частини Херсонщини. За втечу його навіть розшукувала російська ФСБ.

Замість зниклого Юрія Гранкіна деякий час гауляйтером був Петро Мельниченко. За словами місцевих, він нібито пішов із посади за власним бажанням.

Раніше ми повідомляли, що окупанти призначили новим «міністром сільського господарства» Херсонщини зрадника Петра Збаровського.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ