Підтримати нас

Судитимуть чоловіка, який очолив незаконне управління ветеринарії Херсонської області

19 червня 2024 12:26
425
Поширити:
Олег Калнаус (зліва) та незаконний голова Державного комітету ветеринарії Крим Валерій Іванов. Фото: росЗМІ

Прокурори скерували до суду обвинувальний акт щодо колишнього начальника Держпродспоживслужби в Миколаївській області. Він очолив незаконне управління ветеринарії Херсонської області.

Про це повідомили в Херсонській обласній прокуратурі. У тексті підозри йдеться про Олега Калнауса.

За даними слідства, у квітні 2023 року чоловік пішов на співпрацю з окупаційною владою та обійняв посаду в.о. начальника незаконно створеного Управління ветеринарії Херсонської області. 

На цій посаді підозрюваний керував незаконним органом, набирав співробітників. Інтегрував у роботу російські інформаційні системи та вносив у протокол ветеринарні препарати, що використовують у РФ, стверджують правоохоронці.

Калнауса підозрюють в колабораціонізмі. Йому загрожує від п’яти до десяти років позбавлення волі.

Згідно з інформацією росЗМІ, у травні 2023 року Олег Калнаус, як керівник незаконної ветеринарної служби Херсонської області взяв участь в засіданні Міністерства сільського господарства РФ.

До повномасштабного вторгнення обвинувачений тривалий час працював та очолював Держпродспоживслужбу у Миколаївській області. 

У 2016 році його звинувачували в причетності до схеми з мінімізації сплачення зборів за вивезених з України сільськогосподарських тварин. Також проводили обшуки в його будинку на Кінбурнській косі.

  • Правоохоронці скерували до суду обвинувальний акт щодо колишньої методистки одного з навчально-виховних комплексів Херсона за фактом пособництва державі-агресору. Їй загрожує до 12 років ув'язнення.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів