Підтримати нас

Судитимуть ексметодистку дитсадка в Херсоні: їй загрожує до 12 років ув'язнення 

13 червня 2024 15:36
464
Поширити:
Наталія Тищенко. Фото з пропагандистських ЗМІ

Правоохоронці скерували до суду обвинувальний акт щодо колишньої методистки одного з навчально-виховних комплексів Херсона за фактом пособництва державі-агресору. Їй загрожує до 12 років ув'язнення.

Про це повідомляє Херсонська обласна прокуратура. 

Слідчі встановили, що жінка в липні 2022 року, під час окупації території Херсонської області, очолила захоплений дитячий садок. 

10 травня вона заочно отримувала підозру від СБУ в пособництві державі-агресору. Мова йшла про 40-річну жительку Херсона Наталію Тищенко.

Вона видавала “накази” про призначення та звільнення працівників, а також – щодо вступу дітей в дитсадок. 

Також жінка підписувала штатні розклади, тарифні відомості, бухгалтерські документи щодо нарахування заробітної плати у рублях. Окрім цього, вона отримувала для закладу книжки, що завезені з РФ. 

Тищенко загрожує ув’язнення від 10 до 12 років із позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої.

  • За даними Центру журналістських розслідувань, Наталія Тищенко обійняла посаду керівника проєкту уповноваженого з прав дитини РФ “Країна для дітей” у Херсонській області. Це один з тих проєктів, що сприяють депортації українських дітей до Росії.
  • Херсонська обласна прокуратура заочно оголосила підозру в колабораціонізмі та державній зраді 67-річній Ганні Карпачовій. Вона очолила окупаційний відділ освіти у Великолепетиській та Рубанівській громадах Каховського району. Їй загрожує довічне ув'язнення із конфіскацією майна.
Підтримати нас можна тут https://base.monobank.ua/
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів