Підтримати нас

Суд зняв обвинувачення з жительки Херсонщини, яка брала участь у незаконному референдумі 

27 липня 2024 09:15
356
Поширити:

Приморський районний суд Одеси зняв обвинувачення із жительки Широкої Балки Станіславської громади Херсонської області Альони Талько. Її підозрювали у колабораційний діяльності за участь у проведенні незаконного референдуму. 

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань.

Зазначається, що жінка у вересні 2022 року в супроводі військових РФ обходила будинки місцевих жителів та пропонувала брати участь у “голосуванні” за приєднання території Херсонської області до складу РФ. 

Щодо неї відкрили кримінальне провадження 4 квітня 2023 року. 

Талько свою провину в суді не визнала та повідомила, що вона була змушена брати участь у референдумі через погрози російських окупантів. 

За словами жінки, в серпні 2022 року до її будинку прийшли озброєні військові РФ та влаштували обшук. Їм також стало відомо, що раніше жінка брала участь у проведенні законних виборів та запропонували провести в селі “референдум”. Після відмови їй погрожували. 

Російські окупанти надали жінці списки виборців, а 23 вересня 2022 року сказали прийти до місцевого дитсадка за урною та бюлетенями. 

У жовтні 2022 року їй сплатили 40 тисяч рублів за “роботу”. Талько витратила їх на лікування хворої матері, яка згодом померла.

Суд визнав, що жінка діяла не з власної волі. Талько виправдали та звільнили з-під варти.

  • З 23 по 27 вересня 2022 року під час захоплення Херсонської області окупаційна влада провела незаконний референдум щодо виходу зі складу України та приєднання до Росії. Але окупаційні виборчі дільниці були пусті, а представники нелегітимних комісій у супроводі російських військових обходили будинки місцевих жителів. Окрім цього окупаційні війська викрадали людей.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів