Підтримати нас

Суд визнав винним експравоохоронця з Херсонщини: обійняв посаду в окупаційному правоохоронному органі

30 червня 2024 13:20
402
Поширити:
Фото: Pexels

Біляївський районний суд Одеської області визнав винним у державній зраді дільничного офіцера сектора превенції в Генічеську Херсонської області. 

Про це йдеться на сторінці Теруправління ДБР у Мелітополі.

За даними правоохоронців, чоловік після окупації території Херсонської області військовими РФ залишився працювати на незаконну владу. Спочатку він працював в окупаційній поліції. Потім чоловік обійняв незаконну посаду начальника дільничних інспекторів.

Він агітував колег працювати на окупаційних поліціянтів, організовував рейди з пошуку людей, які чинили спротив незаконній владі. 

Суд заочно виніс вирок чоловіку за частиною 2 статтею 111 КК України. Вона передбачає ув'язнення на 15 років із конфіскацією майна.

  • Скеровано до суду обвинувачення щодо директора державного підприємства “Скадовське досвідне лісомисливське господарство”. Після окупації території Херсонської області військовими РФ він очолив незаконно створений окупаційний правоохоронний орган “Скадовське лісотехнічне господарство”.
  • Державне бюро розслідувань повідомило про підозри у колабораціонізмі та державній зраді чотирьом тюремникам з окупованої Херсонщини.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів