Підтримати нас

Судитимуть директора Скадовського лісомисливського господарства на Херсонщині

30 червня 2024 08:00
583
Поширити:
Фото: ЦЖР

Скеровано до суду обвинувачення щодо директора державного підприємства “Скадовське досвідне лісомисливське господарство”.

Про це йдеться на сторінці Державного бюро розслідувань.

У дописі зазначили, що він контролює лісове господарство на окупованій території Херсонщини.

Ймовірно, мова йде про Валерія Войналовича, якому ДБР повідомляло про підозру у колабораціонізмі, а саме добровільне зайняття громадянином України посади в незаконних судових або правоохоронних органах, створених на окупованій території.

Чоловік з 2012 року очолював лісомисливське господарство. Після окупації території Херсонської області військовими РФ він очолив незаконно створений окупаційний правоохоронний орган “Скадовське лісотехнічне господарство”.

Йому інкримінували частину 7 статтю 111-1 КК України. За якою передбачене ув’язнення від 12 до 15 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої.

  • За даними ЦЖР, Валерій Войналович причетний до захоплення і розграбування лісомисливського господарства у Великих Копанях Херсонського району та інших природоохоронних установ на лівобережжі області.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів