Підтримати нас

Суд визнав винним окупаційного поліціянта на Херсонщині 

24 липня 2024 09:01
209
Поширити:
Фото Олександра Корнякова, "Вгору"

Суд визнав винним у колабораціонізмі 25-річного чоловіка. Він обійняв посаду в незаконно створеному правоохоронному органі під час окупації Херсонської області. 

Про це повідомляє Херсонська обласна прокуратура.

За даними розслідування, влітку 2022 року чоловік обійняв незаконну посаду тимчасового виконувача обов'язків поліціянта комендантського взводу в Олешківському районному відділенні поліції ГУ МВС в Херсонській області.

На своїй посаді він виконував нелегітимні накази та розпорядження представників держави-агресора та сприяв становленню окупаційного правоохоронного органу.  

Йому інкримінували частину 7 статтю 111-1 КК України та засудили до 15 років ув’язнення із конфіскацією майна. Також чоловік позбавлений права обіймати посади в органах державної влади, державного управління, місцевого самоврядування строком на 15 років. 

  • Державне бюро розслідувань та Служба безпеки України затримали у Херсоні експоліціянта, який брав участь в організації “референдуму” щодо приєднання території Херсонської області до РФ.
  • За фактом колабораціонізму судитимуть двох жителів селища Лазурне Скадовського району Херсонської області, які обійняли посади в окупаційній поліції.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів