Підтримати нас

Суд визнав винним окупаційного міністра природних ресурсів Херсонщини

10 серпня 2024 14:39
221
Поширити:
Фото: ЦЖР

Херсонський міський суд визнав винним у колабораціонізмі окупаційного міністра незаконно створеного Міністерства природних ресурсів, екології та рибальства Херсонської області Миколу Бистрянцева. Він заочно отримав 10 років ув'язнення з конфіскацією майна.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань, з посиланням на вирок суду.

Також Бистрянцеву заборонили 15 років обіймати посади в органах влади.

Суд встановив, що уродженець Херсона, житель села Велике Садове Бахчисарайського району АР Крим Микола Бистрянцев не пізніше вересня 2022 року обійняв посаду першого заступника тодішнього окупаційного Міністерства природних ресурсів та екології Херсонщини. 7 серпня 2023 року російські окупанти реорганізували його в незаконно створене Міністерство природних ресурсів, екології та рибальства і в реєстраційних документах його очільником відтоді вказаний саме Бистрянцев, передають журналісти.

За словами свідків, засуджений займався кадровими питаннями, заміняв «міністра», коли його не було на місці. Бистрянцев підписував листи, протоколи нарад та інші документи, йдеться в повідомленні.

Зазначається, що Микола Бистрянцев ще у 2017 році в окупованому Криму отримав російський паспорт і відтоді проживав на півострові. Там він обіймав посаду «завідувача відділу контролю за використанням земель управління контролю за використанням державного майна та земель міністерства майнових і земельних відносин Республіки Крим». 

  • Івано-Франківський міський суд визнав винною в колабораціонізмі 36-річну спеціалістку відділу молоді та спорту окупаційної адміністрації Скадовська Херсонської області Наталію Ляшенко. Їй призначили десять років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів