Підтримати нас

Суд виніс вирок першому заступнику голови окупаційній адміністрації Скадовська на Херсонщині

Vgoru
Автор статті
16 січня 2024 09:50
758
Поширити:

Суд визнав винним у колабораціонізмі першого заступника голови окупаційній адміністрації Скадовська Херсонської області та призначив покарання 9,5 років позбавлення волі з конфіскацією майна. 

Про це повідомила Херсонська обласна прокуратура.

Також на 14 років позбавлено права обіймати посади в органах державної влади, державного управління, місцевого самоврядування та займатися діяльністю, яка пов’язана з наданням публічних послуг, йдеться в дописі.

Правоохоронці довели, що в травні 2022 року чоловік обійняв посаду першого заступника голови окупаційної Скадовської військово-цивільної адміністрації Херсонської області.

Зазначається, що він займався добором працівників до незаконно створеного органу влади та підпорядкованих йому установ і організацій. 

Крім того, засуджений давав інтерв’ю російським медіа, у яких публічно схвалював дії російських окупантів та армії РФ.

Йдеться про Сергія Клецького.

За даними Центру журналістських розслідувань, Сергій Клецький деякий час проживав у Москві, а вже під час окупації Херсонщини продавав гуманітарну допомогу, яку отримував від українських волонтерів. Також у Скадовську продавав медикаменти.

У 2019 році Сергій Клецький був обвинуваченим у кримінальній справі за побої та мордування.

У 2020 році Клецький балотувався до Скадовської міськради від партії «Слуга народу», але його не обрали. 

12 грудня 2023 року прокурори скерували до суду обвинувальний акт щодо незаконного голови Скадовської громади 57-річного Олександра Дудки за фактом колабораційної діяльності.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ