Підтримати нас

Суд виніс вирок окупаційному голові сільської ради села Шевченко на Херсонщині

10 червня 2024 10:59
189
Поширити:
Валерій Марценюк. Фото: Центр журналістських розслідувань

Суд визнав винним у колабораціонізмі жителя Херсонщини, який став окупаційним головою незаконно створеної сільської ради села Шевченко Скадовського району.

Про це повідомила Херсонська обласна прокуратура. У тексті підозри йшлося про Валерія Марценюка.

Зазначається, що його заочно засудили до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Також Марценюка позбавили права обіймати посади або займатись діяльністю, пов’язаною із виконанням організаційно-розпорядчих або адміністративно-господарських функцій строком на 15 років.

Прокурори в суді довели, що засуджений наприкінці серпня 2022 обійняв посаду окупаційного голови сільської ради села Шевченко Скадовського району Херсонської області.  
 
На цій посаді він організував роботу незаконно створеного органу влади. Брав участь у масових заходах спрямованих на популяризацію та підтримку дій країни-агресора, контролював і забезпечував проведення незаконного референдуму на окупованій території села Шевченко. 

  • Суд визнав винним у колабораціонізмі Юрія Литвиненка, який обійняв посаду окупаційного голови Чулаківки. Йому призначили 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів