Підтримати нас

Суд виніс вирок окупаційному голові Чулаківки на Херсонщині

20 травня 2024 10:57
332
Поширити:
Юр Литвиненко. Фото: окупаційний канал

Суд визнав винним у колабораціонізмі жителя Херсонщини, який обійняв посаду окупаційного голови Чулаківки. Йому призначили 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Про це повідомила Херсонська обласна прокуратура. У тексті підозри йшлося про Юрія Литвиненка.
 
Також позбавлено права обіймати посади в органах державної влади, державного управління, місцевого самоврядування та займатися діяльністю, яка пов’язана з наданням публічних послуг строком на 15 років.
 
У суді доведено, що засуджений навесні 2022 року пішов на співпрацю з окупаційною владою та обійняв посаду голови незаконно створеної ВЦА Чулаківської сільської територіальної громади Скадовського району Херсонської області.
 
На цій посаді він організував роботу незаконно створеного органу влади. Брав участь у масових заходах спрямованих на популяризацію та підтримку дій країни-агресора, йдеться в повідомленні.
 
За інформацією Центру журналістських розслідувань, Литвиненко раніше працював дільничним. Також він допомагав російським окупантам здавати проукраїнських односельців і завжди був прихильником Росії.
 
  • У Херсонській області з 24 лютого 2022 року до 1 травня 2024 року 96 людей визнали винними в колабораціонізмі.
  • У березні 2024 року представниця Херсонської обласної прокуратури Анастасія Весіловська розповіла, що на Херсонщині винесли два вироки з довічним позбавленням волі.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів