Підтримати нас

Суд виніс вирок незаконному директору херсонського заводу "Паллада"

10 липня 2024 09:54
471
Поширити:
Геннадій Копманієць
Геннадій Копманієць. Фото з його сторінки в соцмережах

Суд визнав винним жителя Херсона у пособництві державі-агресору, вчиненої за попередньою змовою групою осіб. Йому призначили 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Про це повідомила Херсонська обласна прокуратура. У тексті підозри йшлося про Геннадія Компанійця.

Також Компанійця позбавили права обіймати посади в органах державної влади, державного управління, місцевого самоврядування та займатися діяльністю, пов’язаною з наданням публічних послуг строком на 15 років.

Суд задовольнив цивільний позов прокурора в інтересах держави про стягнення із засудженого 12 млн грн завданих збитків, йдеться в повідомленні.

Доведено, що Геннадій Компанієць, у серпня 2022 року став незаконним директором захопленого оборонного державного суднобудівного підприємства, яке перейменували в Державне унітарне підприємство «Паллада».

Засуджений організував роботу незаконно створеного підприємства, зареєстрував його в окупаційних органах відповідно до законодавства РФ. Також відкрив рахунки в російському банку, набирав працівників та призначав їх на посади.
 
Окрім цього, чоловік забезпечив російські війська буксиром, баржею, плавучим краном. Армія РФ використовувала ці засоби для переправлення своєї військової техніки та особового складу на лівобережжя Херсонщини. Таким чином Компанієць завдав державі збитків на понад 12 млн гривень.

  • 12 років ув’язнення з конфіскацією майна за колабораціонізм та пособництво державі-агресору отримав адвокат Кирило Доценко, який під час окупації Херсона працював на РФ та захопив підприємство. Також йому заборонено обіймати посади в органах державної влади, державного управління, місцевого самоврядування та займатися діяльністю, пов’язаною з наданням публічних послуг строком на 15 років.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів