Підтримати нас

Суд виніс вирок експравоохоронцю з Миколаївщини, який працював в окупаційному херсонському СІЗО

26 вересня 2024 14:15
217
Поширити:
Леонід Шах. Фото: «Снігурівська виправна колонія №5»

Малиновський районний суд міста Одеси заочно визнав винним у колабораціонізмі колишнього старшого інспектора відділу нагляду і безпеки Державної установи «Снігурівська виправна колонія №5» Леоніда Шаха. Йому призначили 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна. 

Про це повідомляє “Вгору” з посиланням на вирок суду.

Також Шаху заборонили впродовж 15 років обіймати посади в органах державної влади, державного управління, місцевого самоврядування, правозахисних і правоохоронних органах та займатися діяльністю, що повʼязана з наданням публічних послуг. Окрім цього, позбавили звання “старший лейтенант внутрішньої служби”.

Суд встановив, що Шахов у червні 2022 року обійняв посаду заступника начальника окупаційного відділу з режиму та нагляду в захопленому Херсонському слідчому ізоляторі №1.

Одна з працівниць слідчого ізолятора розповіла, що влітку видавала Шаху “перепустку” та під час розмови, з`ясувала, що він працював в установі №5 у Миколаївській області. Останній раз свідкиня бачила засудженого у жовтні 2022 року.

Інші двоє свідків, які під час окупації Херсона перебували у слідчому ізоляторі, повідомили, що Леонід Шах проводив обшуки в камерах і бив ув'язнених гумовими кийками. За їхніми словами, він носив форму українського зразка, але з нашивками РФ.

Леонід Шах народився в селі Центральне Снігурівського району Миколаївської області.

  • Львівський апеляційний суд залишив без змін вирок ексначальнику херсонської «Північної виправної колонії №90» Євгенію Соболєву від 19 жовтня 2023 року.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів