Підтримати нас

Суд оголосив вирок херсонцю, який фотографував військові об’єкти в Одесі

Vgoru
Автор статті
23 грудня 2023 14:24
250
Поширити:

Суд визнав винним у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану 26-річного жителя Херсона Дмитра Таморянського. Його засудили до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на вирок суду.

Правоохоронці встановили, що Таморянський наприкінці листопада 2022 року виїхав до Одеси, де через телеграм познайомився із працівником ФСБ РФ Станіславом Гороховіком, який використовував нік «Кум». Гороховіков житель Ростова-на-Дону займався вербуванням українців для корегування російського вогню по Одесі, Херсону, Миколаєву, Дніпру та Києву. 

У вироку йдеться про те, що працівник ФСБ попросив Дмитра Таморянського сфотографувати Малиновський військкомат й Одеський прикордонний загін. Зазначається, що обидва завдання Дмитро виконав 27 і 31 січня 2023 року. За фотографії військкомату Таморянський отримав 4 тисячі гривень. 

“За фото та відеозйомку прикордонного загону гроші він отримати не встиг, адже того ж дня, 31 січня, його на місці злочину затримали співробітники СБУ”, – йдеться в повідомленні.

Як пише ЦЖР, свою вину у вчиненні злочину Дмитро Таморянський в суді визнав повністю. Він розповів, що після переїзду до Одеси хотів заробити гроші й в інтернеті знайшов оголошення про роботу. Потрібно було сфотографувати Малиновський військкомат в Одесі: будівлю та вхід. Під час розмови з «роботодавцем», йому дали завдання зробити світлини прикордонної частини.

Раніше Медіаплатформа “Вгору” писала, що херсонців Владислава Жосана та Ларису Резнік визнали винними у коригуванні вогню російської армії. Херсонський міський суд призначив обом по п’ять років позбавлення волі, але звільнив від покарання з іспитовим строком.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ