Підтримати нас

Стрілка, який застрелив п'ятьох людей у редакції американської газети, засудили на п'ять довічних строків

Автор статті
29 вересня 2021 09:26
973
Поширити:

Джеррод Рамос, який мешкає в американському штаті Меріленд, у липні цього року був визнаний судом винним у вбивстві п'ятьох співробітників редакції газети Capital Gazette, що виходить в місті Аннаполіс.

Три роки тому, в червні 2018-го, Рамос увійшов до редакції з дробовиком і відкрив безладну стрілянину по журналістах. П'ятеро з них отримали травми, несумісні з життям, ще одна людина була важко поранена, але вижила. Цей інцидент вважається найсерйознішим нападом на журналістів за всю історію США.

У суді Рамос за допомогою адвокатів та медичних експертів намагався довести, що на той момент перебував у стані психічного загострення. Але суд ці пояснення відкинув: як з'ясувалося, ані до того, ані після Рамос психічними розладами не страждав. Зате звинувачення висунуло іншу версію, з якою погодилися присяжні. Прокурор заявив, що напередодні газета випустила колонку, в якій повідомила, що 38-річний Рамос отримав умовний термін за переслідування старого знайомого по школі.

Крім п'яти довічних термінів, які Рамос буде відбувати без можливості умовно-дострокового звільнення, він отримав ще одне довічне ув'язнення за замах на життя людини, яка вижила, плюс 345 років в'язниці за іншими звинуваченнями.

Усього пунктів звинувачення було висунуто 23, по всіх них підсудний  все ж таки визнав провину.

Відзначимо, що в штаті Меріленд не застосовується смертна кара.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ