Підтримати нас

Стала відома кількість українських військових в операціях під проводом НАТО

17 квітня 2019 15:01
836
Поширити:

Україна наразі є єдиною державою з країн-партнерів НАТО, що брала участь в усіх основних операціях та місіях Альянсу.

На сьогодні 60 українських військовослужбовців виконують завдання у складі місії НАТО “Рішуча підтримка” в Ісламській Республіці Афганістан та багатонаціональних сил КФОР у Косово. Про це в коментарі УНН повідомили у Місії України при НАТО.

Так, за інформацією дипломатів, український національний персонал у складі тренувально-дорадчої місії НАТО “Рішуча підтримка” в Ісламській Республіці Афганістан нараховує 20 військовослужбовців.

Основними завданнями українського національного персоналу в Афганістані є ведення інженерної розвідки шляхів руху, об’єктів та місцевості, виконання заходів з протидії застосуванню саморобних вибухових пристроїв та знешкодження вибухонебезпечних предметів, чергування у складі сил зведеного загону швидкого реагування та надання спеціальної підтримки діяльності литовського національного елементу забезпечення.

В операції КФОР у Косово наразі бере участь 40 військовослужбовців Збройних сил України, повідомили у місії. Українські бійці виконують завдання по всій зоні відповідальності КФОР.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів