Підтримати нас

Стабільних графіків руху комунального транспорту в Херсоні немає, не вистачає автобусів – Віркун

Vgoru
Автор статті
25 січня 2023 08:38
1,019
Поширити:

Якщо до окупації Херсона в місті налічувалось 297 одиниць комунального транспорту, то зараз в автопарку 80 автобусів та тролейбусів. Деякі з них пошкоджені внаслідок обстрілів. Про це в ефірі медіаплатформи Вгору повідомила Марина Віркун – начальниця управління транспортної, дорожньої інфраструктури та зв’язку Департаменту міського господарства Херсонської міської ради.

“росіяни, відступаючи з Херсона, покрали з міського автопарку комунальні автобуси. Зараз на маршрутах працює 80 одиниць транспорту. Тролейбуси взагалі не ходять. Бо в місті пошкоджена контактна лінія”, – зазначила Віркун.

Працює комунальний транспорт із 7 ранку до 17.30. Інтервал руху, за словами керівниці транспортного управління, 15-20 хвилин. Але він ще залежить від часу та оперативної ситуації в місті.

“Після 14 години людей на вулицях міста значно менше. Зупинки майже порожні. Я моніторила ситуацію, скільки пасажирів їде після 15-ї години в автобусах – це максимум до 6 людей. Трохи більше на 5-му маршруті, який обслуговує мікрорайон Шуменський – селище Кіндійка”, – каже чиновниця.

Зараз міська адміністрація намагається розробити оптимальний графік руху з урахуванням комендантської години. У планах також створити гарячу лінію щодо курсування транспорту.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ