Підтримати нас

США в ООН закликають світ засудити агресію Росії на Азові

26 листопада 2018 16:45
199
Поширити:

Постійний представник США при ООН Ніккі Гейлі виступила із закликом до міжнародної спільноти засудити агресію РФ у Чорному й Азовському морях та підтвердила підтримку України з боку Сполучених Штатів.

Про це вона заявила під час термінового засідання Ради Безпеки ООН у понеділок, повідомляє Укрінформ.

"Цими вихідними ми стали свідками ще однієї непродуманої ескалації з боку Росії. Давайте чітко зазначимо, що відбулося: українські кораблі вийшли з одного порту України й прямували в інший порт України, вони хотіли пройти єдиним можливим способом – через Керченську протоку", - заявила постпред США.

Вона підкреслила: і Росія, і Україна використовували цей пролив постійно, однак, цього разу РФ вирішила завадити проходу українських кораблів, відкривши вогонь та вдавшись до тарану.

"Це абсолютно нецивілізований спосіб ведення справ. Це не дозволило українським кораблям законно пройти Керченську протоку і це є порушенням Міжнародного права. Це є злісними діями, які міжнародне співтовариство має засудити й жодним чином не повинно підтримувати", - заявила американський представник.

Вона нагадала також позицію США, яка засуджує дії РФ, спрямовані на ускладнення міжнародного судноплавства в Азовському морі.

"Сполучені Штати й надалі продовжать підтримувати народ України на тлі російської агресії. Ми очікуємо, що й наші європейські партнери керуватимуть цими зусиллями в Нормандському форматі, який ми підтримуємо. Закликаємо Росію дотримуватись міжнародних зобов'язань та не чинити перепон проходу українських суден у Керченській протоці", - підкреслила Гейлі.

Постпред США при ООН заявила, що Вашингтон "зберігатиме чинними санкції проти Росії, пов'язані з Кримом", а подальша подібна ескалація лише погіршить відносини РФ із США та іншими державами.

"В ім'я міжнародного миру й безпеки Росія повинна негайно покласти край незаконній поведінці, дотримуватися прав і свобод всіх держав на судноплавство", - наголосила представник США.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ