Підтримати нас

США розширили антиросійські санкції

11 червня 2018 13:31
209
Поширити:

Держказначейство США розширило антиросійські санкції, пов’язані з кібер-діяльністю, відповідно до закону 2017 року.

До санаційного списку додали 5 підприємств і 3 особи, передає УНН з посиланням на сайт казначейства.

"Сьогодні Управління з контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США призначило п'ять російських юридичних осіб і три російських фізичних особи відповідно до виконавчого розпорядження 13694, "Блокування власності окремих осіб, що беруть участь в значних зловмисних діях з залученням кібербезпеки", в якості поправок в Розділі 224 Закону про протистояння противникам Америки за допомогою санкцій", - йдеться в повідомленні на сайті Держказначейства.

Повідомляється, що одна з юридичних установ, що потрапили під санкції, контролюється та надавала матеріальну та технологічну підтримку Федеральній службі безпеки Росії (ФСБ), а дві інші надавали ФСБ матеріально-технічну підтримку. Міністерство також визначило декілька юридичних та фізичних осіб, що належать ФСБ або контролюються нею або іншими суб'єктами, підпорядкованими ФСБ, або тими, що діють від імені служби.

"Суб’єкти, зазначені сьогодні, безпосередньо сприяли поліпшенню кібер- та підводного потенціалу Росії завдяки їх співпраці з ФСБ і, отже, поставили під загрозу безпеку і надійність Сполучених Штатів і наших союзників", - сказав міністр фінансів США Стівен Мнучін.

В результаті даного рішення все майно і інтереси у власності визначених осіб, що підпадають під юрисдикцію США, блокуються, і американським громадянам заборонено брати будь-яку участь в угодах з ними.

Підприємства, що потрапили під санкції: "Digital Security", "ERPScan", "Embedi", "Kvant Scientific Research Institute (Kvant)", "Divetechnoservices".

Особи під санкціями: Олександр Трибун - станом на грудень 2017 року був генеральним директором "Divetechnoservices", Олег Чириков - станом на березень 2018 року був програмним менеджером "Divetechnoservices", а також Володимир Каганський - станом на грудень 2017 року був власником "Divetechnoservices".

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ