Підтримати нас

Спеціалісти і техніка з тринадцяти областей України допомагають Херсонщині подолати наслідки підтоплення

Vgoru
Автор статті
18 червня 2023 15:44
586
Поширити:

Уже тринадцять регіонів України спрямували до Херсонщини техніку та спеціалістів, аби допомогти подолати наслідки підтоплення.

Про це сказав в ефірі телемарафону голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін.

Зокрема, у Херсонській ОВА сьогодні повідомили, що Вінницька ОВА відправила на Херсонщину 28 працівників з різних громад та 11 спеціалізованих машин для подолання наслідків після підриву Каховської ГЕС. Зокрема, самоскиди, фронтальні навантажувачі, вакуумно-підмітальну техніку. Також до Херсонської громади відправили 20 єврокубів для питної води.

Фото адміністрації

Раніше ми писали, що СБУ показали як разом з іншими силами безпеки й оборони вивозили з окупованих територій людей, які залишися без допомоги через підрив Каховської ГЕС. За допомогою дронів доставляли їжу, воду та ліки. Під час евакуації одна з груп спецпризначенців навіть потрапила під обстріл.

Укрпошта оголосила благодійний продаж останніх примірників поштового блоку “Херсонська область” 2020 року випуску серії "Краса і велич України". Кошти підуть на підтримку Херсонщини. Поштовий блок складається із чотирьох марок, на яких представлені острів Джарилгач, Половецька баба з Асканії-Нова, Херсонський обласний художній музей ім. О. Шовкуненка та олень із заповідника Асканія-Нова.

 

 

Також Київська область відправила Херсонщині 21 човен. Також із ними приїдуть волонтери, які надаватимуть допомогу. Планують направити водолазів, бригади комунальників, електриків та інших фахівців.

 

 
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ