Підтримати нас

“Союз матерів Херсона” — усім членкиням повідомили про підозру в колабораціонізмі

Vgoru
Автор статті
01 червня 2023 14:24
343
Поширити:

Трьом жінкам, які були членкинями створеного окупаційною владою «Союзу матерів Херсона» заочно повідомили про підозру в колабораціонізмі (ч. 6 ст. 111-1 КК України).

Про це повідомляє Херсонська обласна прокуратура.

За даними слідства, минулого року жінки почали займатись антиукраїнською пропагандою та публічно підтримувати ворога. Одна із них очолила проросійську організацію «Союз матерей Херсона», друга стала секретарем так званого «союзу» та представляла в організації Білозерщину, третя членкиня — від Новокаховського округу.

Підозрювані неодноразово надавали інтерв’ю проросійським мас-медіа та публікували відео, у яких возвеличували державу-агресора, дискредитували українську владу, виправдовували збройну агресію РФ, підтримували окупаційну адміністрацію.

Нагадаємо, сьогодні стало відомо, що судитимуть колишнього керівника одного із сервісних центрів МВС у Херсонській області за пособництво державі-агресору. Він уже під вартою. 

Директорка Херсонської спеціалізованої школи I-III ступенів № 30 Оксана Барнаш отримала підозру в колабораціонізмі та пособництві державі-агресору.

Вона добровільно погодилася на пропозицію стати директоркою окупаційної  школи на базі української. Також отримала підозру колишня очільниця академічного ліцею при ХДУ Тетяна Томіліна. Колись вона навіть стверджувала, що в Херсоні є “біолабораторії Пентагону”. 

 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ