Підтримати нас

Словаччина долучилася до модернізації водопостачального обладнання у Херсоні

Автор статті
13 листопада 2019 07:00
602
Поширити:

У четвер, 14 листопада о 10.00 у малій залі міськради відбудеться робоча нарада в рамках реалізації проекту «Безпечна вода для Херсона».

Про це повідомляє сайт Херсонської міської ради.

Нагадаємо, Херсонський Водоканал вперше в Україні виграв безповоротний безвідсотковий грант 100 тисяч євро на реалізацію «твердого проекту». У рамках проекту передбачено встановлення обладнання із виробництва гіпохлориту натрію – речовини для знезараження питної води на одній з шести водопровідних станцій у Херсоні. Власне виробництво гіпохлориту дозволить заощадити до 60% коштів, які витрачаються на знезараження води на насосній.

Цей проект став переможцем у конкурсі, який був оголошений Міністерством закордонних справ Словаччини та Словацькою агенцією по міжнародному співробітництву та розвитку. Проект був підготовлений Асоціацією Водоканалів Словаччини разом із партнерами проекту – Асоціацією Водоканалів України та Херсонським Водоканалом.

Серед учаників наради: міський голова, керівники профільних департаментів міськради, представники профільних асоціацій Словаччини та України, проектно-консалтингові організації Словаччини, а також предстаник групи муніципального та регіонального розвитку компанії «Deloitte».

План наради

1. Презентація проекту «Безпечна вода для Херсона».

2. Європейський досвід вирішення інфраструктурних проблем, у тому числі і за рахунок інвестиційних коштів. Як Україні отримати необхідний досвід максимально швидко.

3. Місцеві стратегії сталого водозабезпечення – запорука розвитку галузі та відкриття можливостей для залучення інвестицій.

4. Визначення стратегічних напрямків співпраці та першочергових кроків як на місцевому, так і на державному рівні, необхідних для розвитку галузі.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ