Підтримати нас

Скільки зареєстрували злочинів проти дітей в Луганській, Донецькій та Херсонській областях

14 вересня 2024 16:44
123
Поширити:
Фото Олександра Корнякова, "Вгору"

З початку повномасштабного вторгнення військових РФ на територію України зареєстрували близько 4 тисячі злочинів, що вчинили російські окупанти дітям. Найбільша кількість – у Луганській, Донецькій та Херсонській областях. 

Про це повідомив в ефірі “Єдині новини” генеральний прокурор Андрій Костін.

Він зазначив, що злочини стосуються фактів викрадення, примусової депортації та сексуального насильства. 

“За воєнні злочини проти дітей повідомлено про підозру 54 людям. Щодо 44 людей розслідування завершено, справи передані до суду. 31 воєнного злочинця засуджено”, – додав він. 

Також на окупованих територіях намагаються “перевиховувати” дітей та залучати до мілітарних організацій: 

“Дітям видають російські паспорти й замінюють дані, їх «перевиховують» у дусі російської пропаганди, затягують в «Юнармію» та інші парамілітарні організації. Лише в одному Криму створено близько 900 загонів, до яких залучено понад 29 тисяч дітей. Згідно з наказом Міністра освіти РФ, неповнолітніх членів «Юнармії» можна залучати до бойових дій проти України”
  • Заступник директора Центру близькосхідних досліджень Сергій Данилов розповідав, що мілітаризація відбувається шаленими темпами на окупованих територіях. У школах запроваджують предмети “Захисту Вітчизни” та впроваджують військові табори.
  • Журналісти “Вгору” розповідали про мілітаризацію та русифікація дітей з окупованої Херсонщини в таборах Росії.
  • У коментарі “Вгору” правозахисник Павло Лисянський розповів, що основною ідеологинею вивезення українських дітей була віцеспікерка російської Держдуми Анна Кузнєцова. Саме вона лобіювала ідею депортації дітей Путіну. Та коли на нього видали ордер на арешт, вона запропонувала розв'язання цієї проблеми: створити парламентську комісію, яка б звинувачувала у злочинах проти дітей України.
  • Станом на березень 2024 року в Херсонській області в розшуку перебуває близько 500 дітей, яких вивезли на підконтрольну РФ територію.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів