Підтримати нас

Скільки дітей проживає в Херсонській громаді

28 липня 2024 21:59
838
Поширити:
 діти
Фото Олександра Корнякова, "Вгору"

Зараз у Херсонській територіальній громаді поживає близько 5 тисяч дітей: від новонароджених до 18-річних.

Про це повідомив заступник начальника Херсонської міської військової адміністрації Антон Єфанов кореспондентам “Суспільного”.

За його словами, в громаді діє понад 14 дитячих просторів. На постійній основі навчально-розважальні заходи проводять п'ять громадських організацій та три релігійні.

Також він додав, що є можливість відпочити у таборах на Закарпатті.

“Дітей ми відправляємо до Івано-Франківської області, Львівської області. В середньому в нас є домовленість на три місяці. Можна подовшити, але якщо є деякі обставини особистого характеру, то батьки мають можливість забрати дітей раніше, – розповів Антон Єфанов.

Загалом, за інформацією заступника начальника МВА, на оздоровлення вдалося відправити близько 500 дітей із Херсонської громади.

  • Пілотний проєкт програми «єОздоровлення», який працює за принципом «гроші ходять за дитиною», стартував торік. Майже 2 тисячі дітей із малозабезпечених сімей відпочили. У 2024 році проєкт продовжили. Хто може скористатися послугою «єОздоровлення», дізнавалася журналістка “Вгору”.
  • В ефірі “Вгору” виконавчий директор громадської організації "Херсонська регіональна ліга соціальних працівників України" Ігор Цуркан розповів, що для дітей, які проживають у Херсоні, планують реалізувати 2 проєкти. Вони спрямовані на їхній розвиток та підтримку. Одна з програм розпочнеться влітку, друга – на початку вересня. 

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів