Підтримати нас

Скільки часу потрібно, щоб вийти на показники врожайності, які були на Херсонщині до повномасштабного вторгнення

28 липня 2024 20:32
235
Поширити:
трактор
Фото Олександра Корнякова, "Вгору"/13 вересня 2023 рік

Потрібно близько 5 років, аби вийти на показники врожайності, які були в Херсонській області до повномасштабного вторгнення РФ.

Про це повідомив директор Департаменту сільського господарства Херсонської ОВА Дмитро Юнусов кореспондентам “IPC-ПІвдень”.

Він зазначив, що сільгоспугіддя на правобережжі Херсонщини зазнали значного забруднення вибухонебезпечними предметами. Через російські снаряди та спалену техніку, які залишились у полях, фермери не можуть їх використовувати.

Окрім цього, Юнусов додав, що внаслідок аномальної погоди, якості ґрунтів, що не обробляли два роки зараз існує проблема з урожайністю.

  • Прямі збитки, заподіяні сільському господарству Херсонщини через втрати ґрунтів внаслідок війни становлять понад 38 мільярдів гривень.
  • У коментарі “Вгору” професор Іван Мойсієнко розповів, що на якість ґрунтів Херсонщини вплинула війна. Кожен вибух – це хімічне забруднення. Тому, якщо вибухів дуже багато, то ці ґрунти вже не можна використовувати в сільському господарстві без очищення.
  • Зараз на правобережжі Херсонщини розміновано 57% полів – це понад 289 тисяч гектарів. Однак потенційно замінованими залишається приблизно 230 тисяч гектарів. 

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів