Підтримати нас

Шотландія планує повністю перейти на "зелену" енергію

Автор статті
28 січня 2020 14:30
688
Поширити:

У 2020 році Шотландія планує повністю забезпечувати своїх жителів та промисловість відновлюваною енергією.

Шотландія, яка цього року приймає кліматичний саміт ООН, вважається світовим лідером в галузі "чистої" енергетики, повідомив менеджер Всесвітнього фонду дикої природи з клімату і енергетичної політики Шотландії Робін Паркер.

Про це повідомляє ZME science.

За даними Scottish Development International, у 2015 році відновлювальна енергія забезпечувала 59% потреб Шотландії. З того часу країна тільки розширювала її виробництво. У 2017 році 68,1% енергії надходило з "чистих" джерел, а у 2018 році ця цифра збільшилася до 74,6%.

У період з січня по липень 2019 року Шотландія виробила 9 831 320 мегават-годин енергії завдяки вітрякам. Нею можна забезпечити 182% всіх шотландських будинків, або ж 100% будинків Шотландії й півночі Англії.

Окрім вітрових електростанцій в Шотландії використовують й інші джерела відновлювальної енергії: сонячні, геотермальні, гідроелектричні та гідрокінетичні (енергія хвиль).

Водночас в країні, після досягнення цілі з повного переходу на відновлювальну енергетику, планують і надалі розвивати галузь. Також влада хоче відмовитися від викопних джерел енергії в галузях теплогенерування та транспорту. Відмовитись від бензинових і дизельних двигунів обіцяють до 2032 року.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ