Підтримати нас

Шість років позбавлення волі й конфіскація майна – херсонця покарали за «закладки» амфетаміну

Автор статті
05 грудня 2023 15:00
334
Поширити:

За збут амфетаміну та зберігання «ванільного неба» Херсонський міський суд призначив Даниїлу Ш. покарання – позбавлення волі на шість років із конфіскацією всього належного йому майна.

Вирок оприлюднено в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

За матеріалами кримінального провадження, у лютому цього року правоохоронці виявили кілька схованок згортків поліетиленових пакетиків типу «Zipp-lock» з підозрілим білим порошком. Загалом поліція знайшла 10 «закладок» на херсонських вулицях Макаренка, Бойка, Веселій та поблизу новобудови на вул. Українській.

За висновками експертів, у кожній схованці був амфетамін.

Майже через пів року, 31 липня, правоохоронці затримали «закладника» на вул. Антипенка. Він встиг сховати по згортку поблизу будинків № 117 та №131, чотири мав при собі, ще один – за місцем свого мешкання.

Затриманим виявився безробітний наркозалежний херсонець Даниїл Ш. Перебуває з квітня 2018 року на обліку в лікаря нарколога із діагнозом «Розлади психіки та поведінки внаслідок вживання декількох психоактивних речовин, має синдром залежності», неодноразово притягувався до адміністративної відповідальності за дрібне хуліганство, куріння та вживання алкоголю в заборонених місцях.

Під час обшуку житла в Даниїла вилучили чотири мобільних телефони, 175 грн, засоби пакування та рідину світло-коричневого кольору, яка виявилася особливо небезпечною психотропною речовиною PVP, відомою також під назвами «ванільне небо», «швидкість», «флакка», «солі», «альфа».

Правоохоронці кваліфікували злочин за частиною 2 ст. 307 Кримінального кодексу України (незаконний збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів повторно), яка передбачає від 6 до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

У судовому засіданні чоловік вину не заперечував і підтвердив, що розповсюджував амфетамін і в лютому, і в липні, – хотів заробити грошей.

Суд дійшов  висновку, що Даниїл Ш., попри визнання вини та каяття, свідомо нехтує правилами, встановленими в суспільстві, і не має бажання виправитися. Тому призначив йому 6 років ізоляції з конфіскацією. Крім того, засуджений має компенсувати державі 19 тис. 551 грн 26 коп. процесуальних витрат на судові експертизи.

Строк відбування покарання рахуватиметься з моменту його фактичного затримання, а саме з 31.07.2023 року. Проте вирок ще може бути оскаржений в апеляційному суді.

Суд також виніс вирок за колабораційну діяльність колишньому експертові-криміналісту з Херсона, – подробиці в матеріалі Медіаплатформи «Вгору».

Судитимуть і керівницю Департаменту розвитку об’єктів комунальної власності Херсонської міської ради Алісу Вербицьку та її підлеглу Світлану Медведкову – які під час окупації міста самі собі нараховували зарплати у 10 разів більше встановлених.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ