Підтримати нас

Щодня надходить близько 2-3 звернень: транспортування маломобільних людей у Херсоні

Вгору
Автор статті
21 березня 2024 21:49
284
Поширити:
Фото: ГО "Херсонська регіональна ліга соціальних працівників України"

Волонтери мають в Херсоні спеціалізовану автівку для транспортування маломобільних і немобільних людей до медзакладів, санаторіїв. Щодня волонтери отримують близько 2-3 звернень, але не всім вони можуть допомогти.

Про це в ефірі Медіаплатформи “Вгору” розповів виконавчий директор громадської організації "Херсонська регіональна ліга соціальних працівників України" Ігор Цуркан.


Він зазначив, що вони не можуть перевозити ургентних хворих (стан хворого, який загрожує життю і потребує проведення невідкладних лікувальних заходів), адже немає в команді спеціалізованих медиків. Також ця ініціатива не розрахована на евакуацію тварин.


Також Ігор Цуркан повідомив, що волонтери можуть безплатно перевозити людей до Одеси, Миколаєва і Кривого Рогу. Він додав, що кількість міст обмежена через фінансування.


“Наприклад, діти забирають своїх батьків з небезпечних територій до міст, де вони переживають сьогодні. З понеділка перевозили дідуся, який впав. Потім відвезли людину після операції з лікарні до Станіслава”, – сказав виконавчий директор.


Окрім цього, Цуркан додав, що продовжується скорочуватися допомога для населення та є обмеження в категоріях.

Телефон ГО "Херсонська ліга соціальних працівників": +38066 744 0313.

  • 29 лютого трьох жительок Бериславської громади Херсонської області волонтерам вдалося евакуювати до Німеччини.
  • 25 лютого волонтери гуманітарної місії “Проліски” зустріли на підконтрольній території України подружжя, яке виїхало з окупованого міста Олешки Херсонської області, що розташоване в 4 км від Херсона.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ